Huurtoeslag

Huurtoeslag vraag je aan bij de Belastingdienst. De belastingdienst bepaalt of je recht hebt op huurtoeslag of niet. Wij kunnen alleen aangeven of het voor het adres mogelijk is om huurtoeslag aan te vragen. Uitgebreide informatie over de huurtoeslag vind je op de website van de Belastingdienst onder toeslagen.

Je kunt op de site toeslagen.nl ook een proefberekening maken. Deze proefberekening geeft een indicatie van de hoogte van de toeslag, maar je kunt hier geen rechten aan ontlenen. De belastingdienst vraagt voor de berekening van de huurtoeslag om een aantal bedragen, namelijk de kale huur en een aantal componenten uit de servicekosten: 

  • Vuilkosten en schoonhouden
  • Gemeenschappelijk energieverbruik
  • Huismeester en sociaal beheer

Het kan zijn dat je voor alle componenten betaalt, maar wellicht betaal je maar voor een deel. Vul alleen de componenten in die jij in je huurprijsopbouw tegenkomt. De optelsom van je kale huur en de componenten voor de huurtoeslag wordt ook wel de rekenhuur of de subsidiabele huur genoemd. Dit is het bedrag waar de belastingdienst de huurtoeslag over gaat berekenen. 

Check je huurprijsopbouw hieronder voor de bedragen! 

[menu]